Rajčatujme přátelé


2 body

Hodnocení: neohodnoceno

Přidáno: 08.03.2022

Technika pomodoro   Francesco Cirillo

Proč jsem si knihu vybrala

Už delší dobu mám problém se pustit do pořádné práce. Pořád něco odkládám a flákám se. Před přečtením knihy jsem metodu párkrát použila, ale nechápala jsem její smysl. Ted už její smysl chápu a používám jí pořád.

Jak technika pomodoro funguje?

Celý princip je postavený na myšlence, že časté pauzy zlepšují naši aktivitu při práci. Je to jednoduché, nastavte si časovač na 25 minut. 25 minut se věnujte práci. Následně si dejte 5 minutek pauzu. Během 25 minut byste měli stihnout splnit jeden pracovní úkol. Během pauzy dělejte opak práce, když pracujete na počítači o pauze na nekoukejte na jakýkoli display, pokud děláte manuální práci, o pauze jí nedělejte.

Shrnuto do pěti kroků:

1. Zvolte si úkol (může jich být i víc, pokud jsou jednoduší)

2. Nastavte časovač na 25 minut

3. Pracujte na úkolu, dokud 25 minut nevyprší

4. Udělejte si přestávku na 5 minut

5. Po každých 3–4 intervalech si udělejte delší přestávku (jděte se projít, uvařte si čaj, zacvičte si)

Jak techniku používám

Zjistila jsem, že nejdůležitější je techniku využívat naplno a pravidelně. Po pár dnech si na časovač zvyknete, také přestanete být z práce rychle vyčerpaní.

Pomodoro mi nevyhovuje na všechnu práci, když je práce na úkolu kratší, nebo delší než 25 minut, celou práci to naruší. Nyní se předem zamýšlím nad délkou pracovních úkolů. Snažím se je nakombinovat tak, aby vyšly na 25 minut. Když se mi to povede, mám skvělý den plný efektivní práce.   

Myslím, že by tuto techniku měl každý jednou za život zkusit. Nemusí vyhovovat každému. Mně díky bohu vyhovuje a krásně mi zefektivňuje práci



Hodnocení: neohodnoceno

Nový komentář:







Komentáře (0):



Nejnovější eseje:

Kategorie: Management

Body: 2

04.12.2022

Kategorie: Marketing

Body: 0

04.12.2022

Kategorie: Vedení

Body: 3

04.12.2022

Kategorie: Učení

Body: 0

04.12.2022

04.12.2022

Kategorie: Management

Body: 2

Sleduj nás na sociálních sítích: